- آب معدنی اسیدی: این آبها باید لااقل در یک لیتر، یک گرم انیدرید کربنیک طبیعی آزاد محلول داشته باشد.
- آب معدنی سولفات سدیمدار: آب این چشمهها دارای سولفات سدیم و همچنین کلرور سدیم و بیکربنات سدیم میباشند.
- آب چشمههای تلخ: مهمترین ماده شیمیایی که در آب این چشمهها موجود است و موجب تلخی مزه آنها میگردد، سولفات منیزیم میباشد، اما علاوه بر سولفات منیزیم، اکثراً سولفات سدیم و کلرور سدیم هم در آنها وجود دارد.
- چشمههای کلرور سدیم: در آب این چشمهها بیش از یک گرم املاح در لیتر موجود است و بیشتر این املاح نیز کلرور سدیم میباشد.
- آب آهندار: آبهایی که در یک لیتر آب آنها بیش از ده میلی گرم آهن به حالت محلول موجود باشد، از آنجایی که آبهای آهنی زود تجزیه و آهن آنها تهنشین میشود، معمولاً در همان سرچشمه آن را میآشامند.
- آب گوگردی: این آبها دارای هیدروژن سولفوره آزاد یا هیدروسولفور یا هر دوی اینها میباشند (بوی هیدروژن سولفوره، شبیه بوی تخم مرغ گندیده است)
- آب آهکدار: این آبها دارای نمکهایی هستند که قسمت اعظم آنها کربنات اسید کلسیم و کربنات اسید منیزیم و گچ و انیدرید کربنیک میباشد.
- چشمههای آرسنیکدار: این چشمهها دارای مقدار جزئی آرسنیک هستند که بعلت کمی مقدار اثر کشندگی ندارد.
- آبهای یددار