متخصص تغذیه توصیه کرد :در صورتی که آب های بطری شده از منابع پایین دست تامین شود ، در معرض آلودگی با افت کش ها هستند. بعضی از این آب ها ممکن است دارای سدیم، نیترات و نیتریت بیش از حد مجاز باشند که لازم است برای انتخاب نوع آب معدنی عرضه شده، به لیست آنالیز مندرج در روی شیشه توجه شود به خصوص به تاریخ تولید و انقضای تاریخ مصرف باید دقت شود.
وی اظهار کرد :یکی از موارد مهمی که در مورد آب های بطری شده باید به آن توجه کرد نوع بسته بندی این نوع محصولات است . ممکن است در طول زمان و در صورت نگهداری آب های معدنی در معرض تابش آفتاب، قسمتی از ترکیبات بطری ها وارد محتوای آن شود .
متخصص تغذیه توضیح داد: برای جلوگیری از ورود این مواد سرطان زا به محتوای بطری باید از قرار دادن آنها در معرض آفتاب شدید جلوگیری کنیم همچنین توجه به تاریخ تولید و انقضای این محصول مهم است.
** کدهای بطری های آب – 1
وی به همگان توصیه کرد که در انتخاب آب های بطری شده و بسته بندی به کدهای درج شده و توافق شده بین المللی بر طبق استاندارد در بطری توجه کنند و علامتی که به شکل مثلث تشکیل شده از سه فلش خمیده درست شده و عددی در داخل آن موجود است که هر عدد مختص ترکیب شیمیایی یک نوع پلاستیک است.
وی در باره کد ها و اعداد درج شده در ته بطری ها توضیح داد: عدد1 کد ترکیب پلی اتیلن ترفتالات است معمولا بطری نوشیدنی ها، بطری آب، بطری دهان شویه ها، ظرف کره بادام زمینی، ظرف سس ها، بطری آب میوه، بطری روغن های مایع از این پلاستیک ساخته می شوند.
وی ادامه داد : برخی از متخصصان معتقدند که بسته به چگونگی استفاده و درجه حرارتی که برای تهیه این نوع پلاستیک ها به کار می رود ممکن است در کار غدد درون ریز ایجاد اختلال کنند. پس برای اطمینان بیشتر، فقط یک بار از بطری های آب یا نوشیدنی استفاده کرده و از قرار دادن آن ها در فریزر و یا ریختن مایعات داغ درون آنها خودداری کنید.
**کد2
کاوه یی گفت :کد 2 مربوط به ترکیب پلی اتیلن سنگین است که در ساخت بطری های مات شیر، آب میوه، روغن های خوراکی، شیشه پاک کن، مایع سفیدکننده، محلول های ضدعفونی کننده و شوینده، شامپو، روغن موتور، کیسه زباله یا خرید، و بسته بندی ماست و کره و …استفاده می شود و بر اساس تحقیقات انجام شده آن را ترکیبی بی خطر می دانند.
** کد 3
وی اضافه کرد: عدد 3 نشان دهنده ترکیب پلی وینیل کلراید است که در تهیه بطری های شیشه پاک کن، روغن های خوراکی ، محلول های ضدعفونی کننده و شوینده، شامپو و… استفاده می شود و به دلیل وجود کلرین خطرناک است باید از تماس مواد غذایی گرم با این نوع پلاستیک و یا سوزاندن آن جداً خودداری شود.
**کد4
متخصص تغذیه یاد آورشد: کد 4 نمایشگر پلی اتیلن سبک است که در ساخت بطری هایی که باید قابل فشرده شدن و انعطاف پذیر باشند، کیسه های نان، بسته بندی مواد غذایی یخ زده،و … کاربرد دارند این ترکیب بی خطر است.
**کد5
کاوه یی افزود: کد 5 مربوط به پلی پروپیلن از آنها در ساخت بطری های حاوی محلول های غلیظ، ظرف ماست، بطری سس گوجه فرنگی، درب پلاستیکی بطری ها، نی نوشیدنی، و بطری شربت های دارویی استفاده می شود.این ترکیب بی خطر است و اگر چنانچه در مجاورت مواد غذایی داغ قرار گیرند ؛ خطری ایجاد نمی کند.
**کد6
وی اضافه کرد : کد شماره 6 مربوط به پلی استایرن است که در تهیه ظروف یکبار مصرف، شانه تخم مرغ، بسته بندی انواع گوشت، بطری های حاوی قرص ها و کپسول ها،استفاده می شود . توجه داشته باشید این ترکیب خطرناک است و در مجاورت با غذای داغ آن را به شدت سمی می کند.
**کد7
کاوه یی ادامه داد: عدد شماره 7 معرف پلاستیک ترکیبی از انواع پلاستیک است که در ساخت بطریهای آب ١٠ و ٢٠ لیتری استفاده می شود و نتایج برخی از تحقیقات بیانگر احتمال خطرناک بودن این نوع پلاستیک برای سیستم هورمونی بدن است.